Blog: Haal het beste uit je boekenleven

Vanaf 2016 geeft Young Adult Books elke maand het woord aan een gastblogger. In januari bijt Joost van nerdygeekyfanboy het spits af.

Ben jij een boekenwurm die gek is op boeken uit het YA-genre en hier maar al te graag meer mee wilt doen, maar niet weet hoe je je enthousiasme kunt verspreiden? Ben jij een echte bookjunkie met niet-lezers om je heen, maar moet jij je ei kwijt als je een boek hebt gelezen? Boeken lezen is leuk, maar naast het lezen is er veel meer te doen in het teken van boeken! Om een boekenleven te leiden is boeken lezen natuurlijk een vereiste, maar er is veel meer wat je kunt doen om te laten zien dat jij gek bent op bepaalde boeken. Met deze tips kom je in ieder geval een eind op weg en kun je je wanen in een boekenwereld vol met fanboys, fangirls en mede-boekenwurmen.

Ten eerste biedt het internet onwijs veel mogelijkheden om inspiratie op te doen wat boeken betreft. De grootste boekensite die je als boekenwurm kunt bezoeken is Goodreads, een grote database aan boeken. Zo heb je een goed overzicht van al je boeken en als je ook wat vrienden hebt gemaakt op deze site, krijg je genoeg tips van je boekenmaatjes! Voor meer ideeën zijn sites zoals Pinterest, Tumblr en boekenblogs/sites met recensies ook heel handig.

Op social media kun je ook makkelijk je horizon verbreden. Op Facebook zijn er veel YA-groepen waarin je ongegeneerd kunt fangirlen/fanboyen over je favoriete boeken. Ook op Twitter zijn de mogelijkheden eindeloos en daar is de kans zelfs groot dat je een keer in gesprek raakt met je favoriete schrijver.

Van binnen ben je een boekenwurm, maar van buiten ook! Laat met merchandise van bepaalde boekenseries (zoals kleding of sieraden) zien dat jij een echt bookjunkie bent. Zo kom je al snel in gesprek met medeboekenfans die je boekverwijzingen herkennen.

Uitgeverijen en boekhandels zijn ook heel actief, het gebeurt regelmatig dat een uitgeverij een leuk evenement organiseert rond een boek of schrijver en boekhandels zijn dol op bookclubs waar ze bepaalde boeken bespreken. Bookclubs, signeersessies, boekenfeestjes, workshops, het gebeurt allemaal.

Hopelijk kom je zo weer een heel eind verder wat je boekenleven betreft. Er is een hoop te doen en je kunt genoeg meemaken naast je avonturen met Katniss Everdeen, Juliëtte, Hazel, Harry Potter en Percy Jackson, de boekenwereld is groot en nodigt jou van harte uit er deel van uit te maken. Zeg je me dan gedag als je me ziet? Dan kunnen we elkaar flink wat boeken aanraden!

Benieuwd naar de blog van volgende maand? Joost geeft het stokje door aan blogger Emmy.

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *