Blog: Waar boeken mij hebben gebracht

Elke maand geeft Young Adult Books het woord aan een gastblogger. In maart is de beurt aan Katja van thatblondewoman.

Als klein meisje ging ik samen met mijn moeder elke donderdag naar de bibliotheek. Voor ik het wist, liep ik zo lang tussen al die rijen vol boeken, dat mijn armen de boeken bijna niet meer hielden. Toen had ik niet geweten dat ik van mijn grootste hobby mijn baan kon maken.

Op mijn zestiende was ik verslaafd geraakt aan de Edelstenen-trilogie van Kerstin Gier, uitgegeven door Blossom Books. Ik kon geen genoeg krijgen van de boeken en toen ik erachter kwam dat er een URL stond op de achterkant van een van de boeken, zocht ik de website op. Voor ik het wist, had ik mij opgegeven voor het ambassadeurschap van uitgeverij Blossom Books. Na een leuk jaar bij Blossom Books ging ik bij het Best of YA-promotieteam. Iets later begon ik mijn eigen boekenblog om op deze manier mijn liefde voor boeken op nog een andere manier te delen.

Door al deze leuke ervaringen bij verschillende uitgeverijen was het niet gek dat ik ervoor koos om in het boekenvak te blijven. Mijn volgende stap? Werken bij een uitgeverij. Maar om bij een uitgeverij te mogen werken, wilde ik meer ervaring opdoen met boeken. Al snel werden mijn eerste sollicitatiebrieven geschreven en verstuurd naar uitgeverijen verspreid over heel Nederland. Het tofste was nog wel dat ik uiteindelijk mocht kiezen bij welke uitgeverij ik aan de slag ging als stagiair.

Zonder boeken had ik nooit zoveel toffe mensen mogen ontmoeten, was ik nooit een blog begonnen en had ik niet het plekje gevonden waar ik ooit zou willen werken. Mijn droom om te werken bij een uitgeverij is voltooid en nu wil ik dolgraag doorgroeien in het vak. Wie weet waar ik terecht kom. Boeken zijn voor mij niet oud en stoffig, maar springlevend! Het heeft mij gebracht bij de geweldige Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum waar ik nu afdelingsassistent marketing ben.

Benieuwd naar de blog van volgende maand? Katja geeft het stokje door aan blogger Ellis.

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *