Best of YA-event 2014


Foto: Hannie van Herk

Lezersredacteur Joost bezocht het Best of YA-event 2014 met als hoofdact niemand minder dan de Selectie-trilogie-schrijfster Kiera Cass. Dit is zijn verslag!

Het evenement werd druk bezocht door bloggers, schrijvers en boekenfans, waaronder meisjes in speciale jurken als ode aan de Selectie-trilogie. Al snel ging iedereen in de zaal zitten en kwam de presentator naar voren: Bart Boonstra, bekend van Nickelodeon. Hij maakte het publiek enthousiast en startte het interview met Helen Vreeswijk. Hoewel ze ongeneeslijk ziek is, kwam ze toch opdagen, wat iedereen erg knap vond. Ze vertelde over haar nieuwe boek, De Kick, weer een spannend verhaal.

Toen Helen Vreeswijk alle vragen van Bart en het publiek had beantwoord, kwam het Best of YA-team naar voren en werd er een vragenrondje gehouden over wat dit team precies doet. Deze maand kun je je nog aanmelden voor het team van volgend jaar, dus wees er snel bij!

Na de vragenronde werd de cast van de theatervoorstelling Boy 7 bekendgemaakt en konden we ook aan deze crew vragen stellen. Boy 7 komt dus niet alleen in de bios, maar ook op het toneel! De spelers gaan de voorstelling met z’n vijven opzetten. Ze konden al verklappen dat er wel wat verschillen zijn met het boek, maar dat je toch echt zelf moet komen kijken om te ontdekken welke… Vanaf januari tot mei 2015 draait dit stuk in theaters in het hele land.

Na een pauze waarin foto’s werden gemaakt, boeken gekocht en drankjes genuttigd, kwam eindelijk de persoon waarop iedereen had gewacht: Kiera Cass! Deze energieke, opgewekte schrijfster vertelde honderduit over de Selectie en toekomstige boeken die ze gaat schrijven (er komt nog een vierde en vijfde deel van de serie en daarna gaat ze verder met een duologie). Ook gaf ze tips aan beginnende schrijvers, zoals Be crazy!
Het publiek moest vaak lachen om wat ze zei, ze is net als haar lezers een echte fangirl. Er waren zoveel vragen aan Kiera Cass, maar helaas moest er ook een eind aan gebreid worden. Gelukkig kon iedereen nog naar Kiera Cass en Helen Vreeswijk komen voor een foto en handtekening. Al moest je daar wel geduld voor hebben: de wachttijd van de rij was maar liefst twee uur…

Als afsluiter kreeg iedereen een goodiebag mee, met daarin twee boeken (Promille van Helen Vreeswijk en Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi). Ook werden er posters van Boy 7 uitgedeeld met de handtekeningen van de spelers.

Het Best of YA-event was een geslaagde middag. Iedereen verliet het pand met een enorme glimlach op het gezicht. Dit evenement was vol boeken, schrijvers, bekende mensen en een heleboel gezelligheid. Dus als je de kans krijgt: probeer volgend jaar zeker een kaartje te bemachtigen!

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *