Recensie: Het Vonnis

Sterren 3

De hoeken van de harde schijven staken in zijn rug – een merkwaardig gerustellend gevoel. Al werd het zijn dood, hij zou hoe dan ook de informatie van die schijven af krijgen. En die informatie zou Amanda’s leven redden, de ondergang van Charles Pike betekenen en hopelijk ook ervoor zorgen dat Noa weer gezond werd. Dan zou ze eindelijk zien wie de echte held was.

Noa, Peter, Teo en Daisy zijn ontsnapt aan Pike & Dolan en hebben het voor elkaar gekregen om de harde schijven te stelen. Toch zijn ze nog niet veilig. Ze worden nog altijd gezocht door de mannen van Pike, die ze bijna elke nacht weer weten te vinden en nu moeten ze zich zien te redden zonder leger. Maar dat zijn niet hun enige problemen. Het lukt hen maar niet om door de beveiliging van de harde schijven heen te komen en de gezondheid van Noa gaat steeds sneller achteruit. Ook lukt het ze niet meer om anoniem te blijven, waardoor het bijna onmogelijk is om te vluchten. En dat doen ze dan ook niet meer. Eindelijk besluiten ze dat het tijd is om terug te vechten.

Ook in het laatste deel van Project Persefone blijven de personages sterk. Vooral de onderlinge vriendschappen zijn goed uitgewerkt. Ik miste de spanning in dit boek alleen wel, jammer genoeg. In het begin en middenstuk was er weinig actie en de actie die er was, duurde maar kort. Het einde daarentegen, was wel ontzettend spannend. Ik kan niet zeggen dat de trilogie me echt aangegrepen heeft, maar de boeken waren zeker vermakelijk.
Het Vonnis (Project Persefone deel 3), Michelle Gagnon. Blossom Books, € 15,95 (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *