Top 5 spannende boeken


Juni is de maand van het spannende boek. Dat betekent dat je de thriller Incendio van Tess Gerritsen cadeau krijgt als je € 12,50 of meer uitgeeft aan Nederlandse boeken. Weet je (nog) niet wat het volgende boek is dat jij verslindt? Young Adult Books helpt je een handje en zet de beste thrillers van het moment op een rij!

1. Duister spel van Jessica Warman
De eeneiige tweeling Alice en Rachel lijkt identiek. Als een van de twee plotseling verdwijnt, is de ander totaal in paniek. Dat heeft meer redenen dan dat ze uit kan leggen. Hoe verklaar je spontaan ontstane wonden en blauwe plekken aan de buitenwereld? Rachel moet wel de pijn van haar zus voelen! Wie kan ze vertrouwen? Zichzelf? Is ze zichzelf wel? In dit ongelofelijk spannende verhaal spatten de zintuigelijke waarnemingen van de pagina’s.

2. Bunkerdagboek van Kevin Brooks
Dakloze Linus wordt op een verlaten plein bedwelmd en ontvoerd. Hij komt bij in een soort bunker zonder ramen, maar mét camera’s en microfoons. Het enige lichtpuntje lijkt de lift, maar het bedieningspaneel ontbreekt en hij blijkt alleen gebruikt te worden om eten en nieuwe gevangen af te leveren. Al snel deelt Linus de bunker met vijf lotgenoten. Samen maken ze ruzie en smeden ze ontsnappingsplannen. Helaas worden die gevolgd door hun ontvoerder en afgestraft met een voedselstaking of nog erger: verdovende chemicaliën die hij de ruimte in sproeit. Linus houdt een dagboek bij van dit alles en vraagt zich steeds sterker af of er ooit een einde komt aan deze kwelling…

3. Rood als bloed van Salla Simukka
Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente, ontdekt per toeval een witwasoperatie op haar middelbare school. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis na de andere. Hierbij spelen drie studenten een belangrijke rol. Het gaat van kwaad tot erger en zelfs internationale drugspraktijken komen aan het licht. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed. Eerste deel in de Sneeuwwitje-trilogie waarvan de twee vervolgdelen nog dit jaar verschijnen!

4. Stille getuige van Eva Burgers
Hoe alles mis kan gaan omdat je niet meteen alles eerlijk vertelt. Dat overkomt Nikki als ze naar huis loopt na een feestje. Voor haar ogen wordt een meisje een busje in gesleurd. Ze weet niet goed hoe ze de situatie moet inschatten, was het een grap, of een ontvoering? Dus houdt ze haar mond tegen haar ouders. Als het meisje een paar dagen laat dood wordt gevonden, wordt Nikki echt de ellende ingezogen. Wat er precies gebeurd is, kom je te weten door met verschillende hoofdpersonen mee te lezen. Al blijkt de vork uiteindelijk helemaal niet in zo de steel te zitten zoals je denkt.

5. Verraad van Abigail Haas
Anna is met zeven vrienden op vakantie naar Aruba. Ze feesten, drinken en beleven de tijd van hun leven. Tot Elise wordt vermoord. De politie verhoort de groep en wijst Anna aan als hoofdverdachte. Hoewel ze ervan overtuigd is dat ze met gemak haar onschuld kan bewijzen, wordt alles tegen haar gebruikt. Als ook haar vrienden, de media en de officier van justitie zich tegen haar keren, lijkt alles hopeloos…

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *