Top 5 verwachte boeken

Het wordt steeds kouder buiten en dit weekend gaat de wintertijd in, wat betekent dat het eerder donker is. Dit is een perfect moment om lekker binnen te zitten met een goed boek. Vanaf nu verschijnen er ook weer veel nieuwe young adult-boeken. Hier een top 5 van de boeken die je niet mag missen!


April is de wreedste maand van Rindert Kromhout


Voorjaar 1941. Virginia Woolf, tante van de jonge schrijver Quentin Bell en zijn zestienjarige zus Angelica, verdwijnt spoorloos. Bij een rivier wordt alleen haar wandelstok teruggevonden. Wat staat er in de brief die ze heeft achtergelaten? Quentin en Angelica kunnen nauwelijks geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd, de vrolijke, geweldige Virginia. Wanhopig gaan ze naar haar op zoek.
Verwacht: 31 oktober


Teardrop van Lauren Kate


Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen…
Verwacht: 5 november


Codenaam Verity van Elizabeth Wein


Codenaam Verity is een meeslepende young adult-roman over vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een stoere pilote uit Manchester en een Schotse special operations executive krijgen een bijzondere band. Als een cruciale missie fout gaat, springt Verity uit een vliegtuig boven Frankrijk. De Gestapo neemt haar gevangen en ze moet onder dwang haar verhaal opschrijven. Alles waar ze ooit in heeft geloofd, wordt op de proef gesteld…
Verwacht: 6 november


De Kick van Helen Vreeswijk


Geïnspireerd door actiehelden van het witte doek besluit een groep om een wraakexpeditie op touw te zetten. De vijf leden kiezen om de beurt een slachtoffer uit dat genadeloos wordt afgestraft. Vijf vergeldingsacties, meer niet… En telkens proberen ze elkaar te imponeren met hun opdracht. Maar na de laatste wraakactie raken ze verslaafd aan de adrenalinekick. Verslaafd aan de spanning, de angst en het gevaar. Het is hen niet om het geld te doen, geld is er genoeg.
Verwacht: 15 november


Reached van Ally Condie


Drie stemmen – die van Cassia, Ky en Xander – vertellen in een wervelwind van verwikkelingen het laatste deel van hun strijd tegen de Unie.
We lieten Cassia achter in Crossed nadat ze op haar vlucht ravijnen had doorkruist, ontberingen had doorstaan en Ky had teruggevonden, op het moment dat ze klaarstond om de confrontatie met de Unie aan te gaan. Ze hoeft dat niet alleen te doen: haar beide liefdes, Ky én Xander, staan aan haar kant.
Maar is dat genoeg om de machtige Unie aan te kunnen? Om een heel volk zijn keuzevrijheid terug te geven? En dan staat Cassia ook nog voor de moeilijkste keuze: Ky of Xander
Verwacht: 2 december

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *