Trailer: The diary of a Teenage girl

13 augustus is het zover: dan draait The Diary of a Teenage Girl in de bios. De film, die gebaseerd is op de populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner, vertelt het coming-of-ageverhaal van Minnie Goetze, een vroegrijp en artistiek tienermeisje dat een relatie begint met de vriend van haar moeder.

Het verhaal speelt zich af in San Francisco tijdens de swingende jaren ’70. De parken zitten vol met hippies en drugs is overal te verkrijgen. De vijftienjarige Minnie verkent haar onzekerheden en beproevingen door middel van expressieve tekeningen en vertrouwt haar gedachten toe aan haar taperecorder. Op een avond alleen met haar moeders vriend, wordt ze voor het eerst geconfronteerd met haar ontluikende seksualiteit. Ze verliest alle controle en is even gelukkig als verward. Is het enkel lust of echte liefde?

The Diary of a Teenage Girl is het speelfilmdebuut van scenarist-regisseur Marielle Heller. In de trailer kun je zien hoe live-action en animatie elkaar op een creatieve manier aanvullen:

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *