Winnaars Hebban Awards bekend

De winnaars van de Hebban Awards 2015 zijn bekend! In de categorie Young Adult Books – Nederlands heeft Mel Wallis de Vries gewonnen met haar boek Shock.

In Shock verdwijnt Emma na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Haar beste vriendin wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met Emma gebeurd? Pas na maanden lukt het haar om haar leven weer op te pakken. Maar dan keert de moordenaar terug en dit keer komt hij voor haar. Kan ze nog vluchten of is het al te laat? De uiteindelijke waarheid blijkt nog gruwelijker dan de jonge lezer vreest.

De winnaar van de categorie Young Adult Books – vertaald is niet heel verrassend: I’ll give you the sun van Jandy Nelson. Dit succesvolle boek is inmiddels verkocht aan zeker 25 landen, belandde op de shortlist voor de California Book Awards en won de Printz Award, een Stonewall Honor, Bank Street’s Josette Frank Award en natuurlijk deze editie van de Hebban Awards.

In Ik geef je de zon verhaalt Jordan over de competitief ingestelde tweeling Jude en Noah. Ze zijn onafscheidelijk totdat er iets tragisch gebeurt en ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit ‘een plek te geven’. Jude beleeft een verschrikkelijke ‘eerste keer’ en raakt steeds meer in zichzelf gekeerd.

Bekijk de winnaars in de andere categorieën op www.hebban.nl

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *