Interview: Sara Raasch

Sinds een aantal maanden kent The American Book Center een leesclub voor young adults. Deze Engelstalige boekhandel in Amsterdam richt zich steeds meer op het YA-publiek door boekbesprekingen te organiseren en Skype-gesprekken met auteurs te regelen. 19 december was de beurt aan Sara Raasch, auteur van de Snow like ashes-serie. Lezersredacteur Joost was erbij.

De Skypegesprekken van The American Book Center zijn fantastisch om te bezoeken. Bij aankomst van het evenement krijg je meteen een hapje en drankje aangeboden. Elke keer is er zelfgemaakte cake, dus je kunt met een volle maag het Skypegesprek aangaan! Voor het interview kletsen de lezers met elkaar over de boeken van de auteur. Het is niet erg als je de boeken niet hebt gelezen, tijdens het evenement krijg je er genoeg informatie over.

Het gesprek met Sara Raasch was heel gezellig. Eerst stelde organisator Tiemen haar wat vragen en daarna was de beurt aan de aanwezigen. Snow Like Ashes gaat over een fantasy-koninkrijk, waarin elk land een eigen seizoen heeft. Zo is er een land waar het altijd lente is, een ander waar het altijd zomer is en ga zo maar door. In Snow Like Ashes is het koninkrijk Spring (lente) de vijand en houden ze Winter in bedwang. Winter kan geen magie meer gebruiken, maar hoofdpersonage Meira doet er alles aan om Winter te redden.

Sara Raasch is al jong begonnen met het schrijven van de Snow Like Ashes-reeks. De serie telt drie delen, waarvan de eerste twee al uit zijn. Het derde deel heeft Sara ook al geschreven, maar ze moet nog wat laatste aanpassingen doen. In haar tienertijd bedacht ze de volledige trilogie, maar in haar studententijd stortte ze zich op andere verhalen. Toen ze weer terugkwam bij haar eerste verhaal, besloot ze het te perfectioneren en lukte het haar om een uitgever te vinden. Haar boeken worden steeds bekender en Sara vindt het erg leuk om haar fans op social media te spreken en te zien hoe enthousiast ze zijn over haar boeken.

Sara koos Spring uit als de grote vijand in haar verhaal omdat ze zelf veel meer met de winter heeft dan met de lente. Als ze haar hoofdpersonage in een ander boek zou kunnen stoppen, dan zou ze willen zien hoe Meira het zou doen in Red Queen. In dit boek is de vrouwelijke hoofdpersoon heel stoer, Sara denkt dat Meira daar wel een legendarisch team mee kan vormen!

Sara heeft veel research gedaan voor haar trilogie. In de boeken komen veel wapens voor, de schrijfster heeft zelf wat wapens in huis (niet bang zijn, het is ter decoratie!), dus ze weet goed waar ze het over heeft als ze daarover schrijft. En tot slot nog goed nieuws: Sara heeft alweer plannen voor nieuwe boeken!

Het Skypegesprek duurde ongeveer een halfuur en iedereen kwam aan het woord. De sfeer tijdens het evenement was heel goed en achteraf kregen we goodies van de winkel. Er werden maar liefst drie boeken van Ice Like Fire (het tweede deel in de trilogie) weggegeven, en ook ongecorrigeerde leesexemplaren van boeken die pas over een paar maanden uitkomen. Een leuke extra aan het evenement. De komende maanden zullen er meer georganiseerd worden, dus als je tijd hebt, is het echt een aanrader!

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *