Recensie: De glazen troon

Sterren4.5

Celaena is een zeventienjarige sluipmoordenaar die al een jaar lang als gevangene moet werken in de mijnen van Endovier. Bij een bezoek van kroonprins Dorian wordt ze voor de keuze gesteld: of ze blijft in het kamp waar ze naar alle waarschijnlijkheid snel zal sterven of ze gaat mee naar het kasteel van de koning, waar ze moet deelnemen aan een toernooi om kampioen van de koning te worden. Celaena gaat met de kroonprins en Chaol, de kapitein van de koninklijke garde, mee naar het paleis, waar ze mee zal doen aan het toernooi. Daar moet ze vechten voor haar leven tegen de andere kandidaten en ontdekt ze intrige en liefde. En zelfs magie, iets wat al jaren is verbannen uit het rijk. Celaena komt erachter dat ze niet alleen de strijd moet aangaan in het toernooi, maar dat ze ook is uitverkoren om iets bijzonders te doen…

De Glazen Troon is een daverend begin van deze serie. Als lezer heb je misschien wat moeite om in het verhaal te komen, maar zodra je er goed inzit, kun je dit boek haast niet wegleggen. Dit verhaal is voor een breed publiek: het bezit een flinke dosis humor, romantiek, spanning en magie. Celaena is een waanzinnig leuke hoofdpersoon, ze is een interessante en stoere jongedame waar je je over blijft verbazen. Niet alleen Celaena, maar ook alle andere personages hebben een aantrekkelijk karakter. Het verhaal wordt steeds spannender naarmate het gevaar steeds groter wordt, waardoor je dit boek bijna in één adem uitleest! Ook is de wereld die Sarah J. Maas heeft beschreven goed uitgewerkt, je ziet het paleis en de andere plekken in het verhaal zo voor je. En wees niet getreurd, het verhaal van Celaena is nog niet afgelopen, er komen hierna nog vijf delen! Laat ze maar snel komen: Sarah J. Maas is een geweldige schrijfster!

Kun je net als Joost niet wachten op het vervolg van deze bloedstollende serie? Volgende week recenseert hij De donkere kroon.
De glazen troon, Sarah J. Maas. Boekerij, € 19,95 (14+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *