De verloren prins

Sterren2.5

Na de succesvolle The Iron Fey-serie met als hoofdpersoon Meghan Chase, is er nu een tweede reeks: The Call of the Forgotten. Dit keer zien we het verhaal door de ogen van Ethan Chase, Meghans broertje die ook al voorkwam in The Iron Fey.

Ethan is inmiddels bijna achttien en hij heeft een grondige hekel aan alle fae, die zijn zus hebben opgeëist als IJzerkoningin en hem maar niet met rust willen laten. Hoewel hij al zijn hele leven probeert de fae uit de weg te gaan, raakt hij toch betrokken bij hun zaken wanneer zijn vriend Todd, een halfbloed, spoorloos verdwijnt. Achtervolgd door een nieuw soort doorzichtige fae die hij nooit eerder heeft gezien, belandt Ethan in Nimmernimmer, samen met klasgenote Kenzie.

De wereld die Julie Kawaga heeft geschapen, blijft heel erg leuk. Ik was ook erg blij dat enkele favoriete personages uit de vorige serie weer terugkwamen, zoals de kat Grimalkin en de bannelingenkoningin Leanansidhe. Toch ben ik niet zo te spreken over dit boek. Het grootste minpunt is dat het verhaal heel erg lijkt op dat van The Iron Fey. Een nieuwe, gevaarlijke soort fae verschijnt ten tonele, de hoofdpersoon raakt tegen wil en dank verzeild in Nimmernimmer en ontwikkelt een crush op iemand die hij maar beter niet leuk kan vinden…

Ook vond ik Ethan een stuk minder sympathiek dan Meghan. Gedurende het hele boek blijft hij behoorlijk chagrijnig en snauwt andere personages veelvuldig af. Natuurlijk vindt hij het te gevaarlijk voor Kenzie om bij hem in de buurt te zijn en blijft daar moeilijk over doen tot vrijwel de laatste bladzijde. Op een gegeven moment werd ik er best wel moe van. Eigenlijk gebeurt er ook niet zo veel in het boek, hoewel het dikker is dan de delen van The Iron Fey. Gelukkig heeft het einde nog wel een paar onverwachte wendingen in petto.

Als je de eerste serie heel leuk vond en wel tegen melodramatische romantiek kan, is dit boek nog steeds wel een aanrader. Maar als je deel 3 van The Iron Fey soms al irritant vond (net zoals ik), zou ik hier niet aan beginnen.
De verloren prins, Julie Kagawa. Harlequin, € 9,95 (15+)

Delen

Over de auteur

Lees meer over Simone in haar paspoort.

Bekijk alle artikelen van Simone

1 reactie

  1. Sara

    Ik heb The Iron Fey niet gelezen maar ben met dit boek begonnen. Misschien dat ik daarom dit boek wel heel spannend vind. In ieder geval vind ik 2,5 ster wel een erg lage beoordeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *