Joost recenseert: Helden van Olympus (deel 2)

Sterren4.5

Fantasyliefhebbers opgelet: lezersredacteur Joost recenseert elke week een deel uit de verslavende Helden van Olympus-serie en Young Adult Books geeft elke week drie van deze boeken weg!

In het eerste deel stond de Romeinse halfgod Jason centraal die in het Griekse kamp kwam, in het tweede boek keert onze bekende Griekse halfgod Percy weer terug als hoofdpersoon. Hij komt terecht in het Romeinse kamp. Je leest het verhaal uit de ogen van Percy, Hazel en Frank. Percy is zijn geheugen kwijt en kan zich alleen zijn vriendinnetje Annabeth herinneren. Helaas blijkt geheugenverlies erg onhandig wanneer je achternagezeten wordt door twee monsters genaamd Gorgonen. Gelukkig komt hij terecht in Kamp Jupiter, het Romeinse kamp voor halfgoden waar hij bescherming krijgt. Percy begint het Kamp langzaam te ontdekken en hij maakt kennis met Hazel en Frank. Hazel is een meisje met een duister geheim en Frank heeft bepaalde krachtige gaven, die hij zelf nog niet kan benoemen. Ook weet hij nog niet wie zijn goddelijke vader is.

Het drietal wordt door de Romeinse oorlogsgod op pad gestuurd om Thanatos, de god van de dood, te bevrijden. Hij is namelijk gevangen genomen, en als hij niet bevrijd wordt, blijven de Deuren des Doods openstaan en kunnen de doden en de monsters terugkeren…

Maar dat niet de enige uitdaging van de vrienden. Ze willen ook de gouden arend, een belangrijk voorwerp van Kamp Jupiter, terugkrijgen en het Kamp redden, aangezien dat wordt bedreigd door een leger, aangevoerd door een Gigant.

De zoon van Neptunus is een erg leuk boek waarin de Romeinse kant van het verhaal veel duidelijker wordt. Zelf ben ik een grote fan van Percy, dus was ik erg verheugd toen ik vanuit Percy’s perspectief kon lezen. Ook zijn de nieuwe personages erg boeiend en ben je erg benieuwd naar de geheimen die Hazel en Frank verbergen, waardoor je de hele tijd door wilt lezen.

Verder worden de Romeinse goden en het Kamp Jupiter heel goed neergezet, je begint de Romeinse kant van de serie ook veel beter te snappen. Daarnaast zit er weer genoeg spanning in het verhaal en zit dit deel ook weer boordevol humor. Het einde geeft een enthousiast vooruitzicht naar het derde deel van deze serie!
Helden van Olympus: De zoon van Neptunus, Rick Riordan, Boekerij, € 17,95 (12+)

Wie wordt gezien als de zoon van Neptunus?
Naam
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mail
Vul de code in
Vul de code in
Delen

3 reacties

  1. Phoebe

    Ik ben helemaal fan van Riordan… Ik ben op dit moment nog bezig met “De Strijd om het Labyrint “.. Daarna ga ik zeker deze serie lezen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *