Joost recenseert: Helden van Olympus (deel 5)

Sterren 5


Fantasyliefhebbers opgelet: lezersredacteur Joost recenseert elke deel uit de verslavende Helden van Olympus-serie. Helaas voor hem en alle andere fans is dit alweer het vijfde en tevens laatste deel van de verslavende serie.

In Het Bloed van Olympus, het allerlaatste deel over de avonturen van Percy Jackson en alle andere Helden van Olympus, gaan onze halfgoden de strijd aan met de moeder van de aarde, Gaea. Gaea heeft het bloed nodig van de halfgoden, want daardoor kan ze weer gewekt worden. Haar reuzen zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Gaea ontwaakt. De halfgoden staan voor de meest gevaarlijke opdracht in hun leven, en gaan op weg naar Athene om de moeder van de aarde te stopen…

Terwijl de zeven helden in Europa strijden, moeten coach Hedge, Reyna en Nico het standbeeld van Athena naar Kamp Halfbloed brengen zodat er een oorlog tussen de Griekse en Romeinse halfgoden voorkomen wordt. Dit gaat ook niet gemakkelijk, want er zijn nog genoeg monsters en geesten die hen proberen tegen te werken. Op 1 augustus zal Gaea ontwaakt kunnen worden en zal de oorlog tussen de Grieken en Romeinen gestart worden, en onze helden hebben maar een paar dagen om deze waanzin tot een goed eind te brengen…

Het Bloed van Olympus is een mooie afsluiter in de serie van De Helden van Olympus. In dit deel lees je telkens een paar hoofdstukken vanuit het perspectief van één van onze helden. Hierdoor blijft de focus een tijdje bij een bepaald karakter, zodat je je goed in die persoon kunt inleven. De spanning stijgt naarmate het boek vordert, want aan het einde is er een onwijs spannend eindgevecht wat het lot van de mensheid zal bepalen. Hoewel er in het begin van het verhaal niet al te veel actie is, wordt de spanning wel langzaam opgebouwd, en tussendoor zijn er nog een paar spectaculaire gevechten die de halfgoden meemaken. Het einde bevat wel enorm veel actie en legendarische momenten die in je geheugen blijven zitten.

Doordat je een paar hoofdstukken vanuit het perspectief van één personage zit, worden de karakters in dit boek nog wat uitgewerkt. Je krijgt veel meer te weten over de halfgoden en er is nog genoeg karakterontwikkeling in dit boek te vinden. Elk personage krijgt wel een plek in je hart, en daarom is het aardig pijnlijk dat de voorspelling zegt dat niet elke halfgod het zal overleven… Gelukkig weet Riordan deze serie toch op een ontzettend mooie en ontroerende manier af te sluiten.

Na het lezen van dit boek ben je misschien wel klaar met lezen van de avonturen in Kamp Halfbloed, maar afscheid nemen doe je nooit. Als je een trouwe fan bent en elk boek hebt gelezen over de Griekse en Romeinse halfgoden, kun je niet anders dan deze personages voor eeuwig in je hart sluiten. Rick Riordan heeft een onwijs gave serie gemaakt in het teken van de mythologie, bomvol actie, humor en spetterende personages. Een geweldige serie met een fantastisch einde en de 5 sterren zeker waard.
De Helden van Olympus – Het Bloed van Olympus, Rick Riordan, Boekerij, €17,99 (12+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *