Recensie: Alice in Zombieland

Sterren 4

Haar hele leven dacht Alice Bell dat haar vader gestoord was. Zombies bestaan niet, is wat ze altijd dacht. Maar dan, binnen een oogwenk, verandert haar leven volledig. Als ze haar vaders adviezen in de wind slaat, gebeurt er iets vreselijks en verliest ze alles wat haar dierbaar is. Haar vader had gelijk, de monsters zijn echt en Alice is bereid om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat ze nooit meer iemand kwaad kunnen doen.

Dit boek is erg makkelijk om te lezen, het heeft een goede balans tussen spannende en grappige momenten. Hierdoor is het verhaal moeilijk neer te leggen, immers, je weet nooit wanneer het weer spannend wordt! Ook al gebeuren er enorm tragische dingen in het verhaal, Alice blijft erg sterk onder alles wat ze meemaakt, en behoudt haar humor. Dit maakt haar een erg sympathiek personage, met wie je echt meeleeft. Ook ontbreekt het in dit boek niet aan romantiek, want Alice ontmoet al snel de enorme badboy Cole, met wie ze vervolgens een band opbouwt. Dit geeft het boek extra aantrekkingskracht, omdat je natuurlijk wel wil weten of de twee uiteindelijk bij elkaar komen!

Het boek is niet extreem goed geschreven en heeft niet erg veel diepgang, maar het is wel erg vermakelijk. Alice in Zombieland is zeker een aanrader voor iedereen die fan is van grappige verhalen over monsters en zombies!
Alice in Zombieland, Gena Showalter. Harlequin Holland, € 15,- (15+)

Delen

Over de auteur

Lees meer over Amy in haar paspoort.

Bekijk alle artikelen van Amy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *