Recensie: Be strong

Sterren3

Je kent Nick Vujicic vast wel via social media of van zijn tv-programma op TLC: Life Without Limbs. Vujicic is zonder armen en benen geboren. Daar is hij in zijn leven vaak mee gepest. In dit boek stelt hij een aanpak centraal waarmee jongeren pestgedrag kunnen tegengaan. Vujicic doet dit aan de hand van eigen ervaringen en de verhalen van anderen.

Wat zo fijn is aan dit boek, is de vlotte schrijfstijl. Daarnaast is het niet alleen een ‘theoretisch’ boek: Vujicic zet je ook aan het werk door vragen te stellen. Vragen die je echt aan het denken zetten. Hoe kun je je leven vormgeven rond de dingen die jou voldoening schenken en je het gevoel geven dat je een bijdrage of een verschil maakt? Wat is de mooiste toekomst die je voor jezelf kunt voorstellen? Met dit soort vragen dwingt Vujicic de lezer om over zichzelf na te denken.

Het is alleen wel jammer dat de aanpak in het boek vanuit een erg christelijk perspectief is geschetst. Dit zorgt er naar mijn mening voor dat niet alle jongeren zich even goed met het verhaal kunnen identificeren. Desalniettemin raad ik dit boek aan iedereen aan. Het helpt niet alleen mensen die gepest worden, maar is interessant voor iedereen die pesten de wereld uit wil helpen.
Be strong, Nick Vujicic. Kok, € 15,99 (15+)

Delen

Over de auteur

Lees meer over Hanane in haar paspoort.

Bekijk alle artikelen van Hanane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *