Recensie: Bijwerking

Sterren 4

Een jaar geleden werd Amsterdam opgeschrikt door levensgevaarlijke XTC-pillen die in omloop waren. Toeristen werden ervoor gewaarschuwd op grote matrixborden die op populaire uitgaansplekken in de stad stonden. Bijwerking van Heleen van der Kemp speelt zich af in deze periode. Al in de openingsscène word je opgeschrikt door de eerste drugsafrekening en vanaf dat moment zit je op het puntje van je stoel. Je volgt rechercheur Britt Franken die deze moordzaak moet oplossen en zonder dat ze het doorheeft, terechtkomt in een duister drugsbolwerk.

Tegelijkertijd maak je kennis met een hechte vriendengroep die uit twee meisjes en drie jongens bestaat. Na een wilde nacht stappen, begaan ze een misdaad die ze niet kunnen terugdraaien. Iedereen gaat anders om met de gevolgen en dat zet de vriendschap behoorlijk op scherp.

Bijwerking is de vierde thriller van Heleen van der Kemp waarin rechercheur Britt Kampen een hoofdrol speelt, maar je kunt dit verhaal prima als stand alone lezen. Al hint de laatste pagina wel naar een vervolgdeel.

Heleen van der Kemp heeft met Bijwerking een verhaal geschreven dat lekker wegleest en actueel is. Dat zorgt ervoor dat het boek heel geloofwaardig overkomt en bepaalde passages je bekend voorkomen. Een aanrader als je van misdaadthrillers houdt.
Bijwerking, Heleen van der Kemp. Cargo, € 19,90 (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *