Recensie: Bloedband

Sterren4

Nadat Allie Zeke heeft moeten achterlaten in Eden, gaat ze op zoek naar haar maker Kanin. In haar dromen ziet ze dat Kanin gemarteld wordt door de psychopathische vampier Sarren, en dat ze niet zo veel tijd heeft om hem te redden. Door de bloedband die Allie en Kanin delen, kan ze hem makkelijk opsporen.

Tijdens haar reis komt ze een tweede spoor tegen en moet ze kiezen welke ze gaat volgen. Het spoor dat ze volgt, leidt naar Jackal, haar broer. Die is op zoek naar het geneesmiddel van het roodlongvirus. Omdat Sarren met dat virus heeft geëxperimenteerd, vormt het niet alleen een gevaar voor mensen, maar ook voor vampiers. Allie en Jackal sluiten een overeenkomst en gaan op zoek naar Kanin en het geneesmiddel. Ze komen uit bij New Covington, de geboortestad van Allie. Alle mensen die er wonen, zijn ziek geworden van het roodlongvirus en gaan dood. Op hun weg om de vampierprins van de stad te bezoeken, lopen ze Zeke tegen het lijf, die naar New Covington is gekomen om Allie te vinden. Zullen ze op tijd zijn om Kanin te redden en het geneesmiddel voor het roodlongvirus te vinden?

Bloedband is het tweede deel van de Blood of Eden-serie. Ik vond dit deel veel spannender dan het eerste deel van de serie, Onsterfelijk. Het is vlot geschreven waardoor het makkelijk wegleest. Ik vond het ook heel verrassend, sommige gebeurtenissen in het boek had ik echt niet zien aankomen. Wel vond ik het een minpunt dat Sarren elke keer terugkomt, dat haalt de spanning weg omdat je dan al kunt voorspellen wat er gaat gebeuren. De personages zijn goed beschreven, waardoor je ze ook echt leert kennen. Het einde maakt je nieuwsgierig naar het volgende deel, maar laat je niet met veel vragen achter.
Bloedband, Julie Kagawa. Harlequin, € 9,95 (14+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *