Recensie: Daan & Nadia

Sterren4

Hij wil leven, maar heeft net te horen gekregen dat-ie een hersentumor heeft. Zij probeert een einde aan haar leven te maken, maar wordt op tijd gered. Het contrast tussen de twee hoofdpersonen uit Daan & Nadia kan bijna niet groter zijn en toch worden ze als magneten naar elkaar toegetrokken in het ziekenhuis waar ze allebei verblijven.

Hoewel Nadia op het eerste gezicht zo gesloten is als een oester, blijkt er veel meer diepgang in haar te zitten dan in de groupies die Daan normaal gesproken omringen. En iemand met wie hij echt kan praten, is precies wat hij kan gebruiken nu zijn leven op losse schroeven lijkt te staan. Nadia vraagt zich op haar beurt af wat Daan in haar ziet en waarom hij haar niet – net als de rest van de wereld – de rug toekeert. Maar zijn hartelijkheid en optimisme winnen het van het wantrouwende stemmetje in haar hoofd en langzaam maar zeker ontstaat er een hechte band tussen het tweetal. Allebei weten ze dat ze de komende tijd een hoop te overwinnen hebben. Daan zijn ziekte en Nadia de kracht om iemand te vertellen wat er in haar omgaat. Maar krijgen ze daar ook de kans voor?

Daan & Nadia is een hartverscheurend boek met twee hoofdpersonen die je al na de eerste pagina’s in je hart sluit. Bladzijde na bladzijde komen ze meer tot leven, waardoor het steeds lastiger wordt om te stoppen met lezen. Esther Walraven zet twee hoofdpersonen van vlees en bloed neer, waar je alleen maar van kunt houden. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je meeleeft en dat zorgt de ene keer voor kriebels in je buik en de andere keer voor tranen over je wangen. Dit is een prachtig verhaal dat al je zintuigen op scherp zet en je nog lang zal bijblijven.
Daan & Nadia, Esther Walraven. Van Goor, € 15,- (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *