Recensie: De Angstaanjager

Sterren 3.5

Michael Grant is terug! Na zijn series Gone en BZRK, is De Angstaanjager het eerste deel van zijn nieuwste reeks: Messenger of Fear.

Het verhaal gaat over Mara Todd. Ze ontwaakt in een grasveld waar ze omringd wordt door mist en ontdekt dat ze haar geheugen kwijt is. Ze is verward en denkt dat ze dood is. Dan komt er een mysterieuze jongen op haar af, die zich De Angstaanjager noemt. Als mensen iets slechts hebben gedaan in hun leven, wat voor andere, onschuldige, mensen gevolgen heeft, is De Angstaanjager in staat om je donkere kant te zien en je te straffen. Mara moet hem hierbij helpen. Maar waarom is juist zij de uitverkorene om dit te doen? En waarom kan ze zich niets meer van haar leven herinneren?

Ik was erg benieuwd naar dit boek, zeker omdat ik een enorme fan ben van de Gone-serie. Helaas voldeed het boek niet helemaal aan mijn verwachtingen. Naar mijn mening was het lang niet zo spannend als Grants andere boeken en vond ik het verhaal wat minder sterk. Wel schrijft Grant erg mooi en weet het verhaal toch te boeien, waardoor je benieuwd raakt naar de afloop. De personages worden ook mooi beschreven en het boek is zeker mysterieus. Daarom kijk ik uit naar deel twee!
De Angstaanjager, Michael Grant. HarperCollins, € 15,- (15+)

Delen

Over de auteur

Lees meer over Susan in haar paspoort.

Bekijk alle artikelen van Susan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *