Recensie: De behandeling

Sterren 4

In Het Programma leerden we Sloane kennen, een meisje dat in een maatschappij leeft waarin onder jongeren een zelfmoordepidemie is losgebarsten. Als reactie hierop is Het Programma ontwikkelt; een mysterieuze therapie die de zieken moet helen, maar die meer weg heeft van hersenspoeling dan van echte hulp. Sloane en haar grote liefde James ontsnappen samen aan Het Programma, en dat is het punt waarop dit boek begint.

In De Behandeling volg je Sloane en James en hun vlucht voor de programmeurs. Ze sluiten zich aan bij de rebellen en vechten tegen het systeem, maar dit alles moeten ze doen zonder de herinneringen die Het Programma van ze heeft afgepakt. Echter, er is een sleutel naar hun verloren verleden, namelijk De Behandeling; een pil die je al je vergeten herinneringen teruggeeft.

Dit boek is erg spannend, als je het aan het lezen bent, is het bijna niet neer te leggen omdat het verhaal zich zo snel ontwikkelt. Ook leer je gedurende het verhaal de personages beter kennen, en leer je nieuwe, leuke personages kennen. Hierdoor blijft het verhaal dynamisch, en zul je als je De Behandeling dichtslaat ook zeker uitkijken naar het volgende deel van deze serie. De liefde tussen Sloane en James is soms wat klef, maar zeker richting het einde van het boek wordt het steeds leuker om over hun relatie te lezen. Dit boek is een aanrader voor iedereen die houdt van originele dystopische liefdesverhalen, of van een verhaal dat zich razendsnel ontwikkelt.
De behandeling, Suzanne Young. Karakter Uitgevers, € 19,95 (13+)

Delen

Over de auteur

Lees meer over Amy in haar paspoort.

Bekijk alle artikelen van Amy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *