Recensie: De vlucht

Ster1

De vlucht speelt zich eind jaren zestig af. Noa is zeventien jaar en woont samen met haar zusje en ouders in een vervallen boerderij ergens in het noorden van het land. Omdat Noa’s vader een alcoholist is, heeft ze het thuis niet gemakkelijk. Samen met haar vriend Albert wil ze een nieuwe start maken in Amerika, maar tijdens de reis stort het vliegtuig waarmee ze reizen neer. Albert overleeft het ongeluk, maar van Noa is geen spoor te bekennen. Zal Albert Noa ooit terugzien?

Het onderwerp van De vlucht sprak mij heel erg aan, ik had verwacht dat het een heel spannend boek zou zijn. Maar helaas bleek dit niet het geval. Het verhaal was ontzettend voorspelbaar, waardoor ik al na het lezen van de eerste paar bladzijden het einde kon raden. Dit weerhield mij er regelmatig van het boek weer op te pakken en verder te lezen.

Vanaf deel 2 zijn er twee hoofdpersonages en dit vond ik leuker om te lezen dan het eerste deel. Een pluspunt is dat de karakters, gevoelens en situaties goed beschreven zijn, waardoor je je kunt inleven in de personages en de situaties goed kunt inbeelden. Al met al had het boek heel spannend kunnen zijn, maar doordat het zo voorspelbaar is, blijft het verhaal saai.
De vlucht, Lisanne Ortsen. Zilverbron, € 16,95 (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *