Recensie: De zee zien

In dit boek vertelt Kees over de avonturen die hij met zijn jeugdvriend Jan beleefde. Jan is op jonge leeftijd overleden en Kees heeft daarna nooit het dramatische verhaal van Jans dood met iemand gedeeld. In dit boek doet hij dit wel. Vanaf de ontmoeting met Jan, tot de periode na de tragische gebeurtenis worden al hun belevenissen prachtig beschreven. Het boek leest bijna als een poëtisch werk, doordat er veel gebruik wordt gemaakt van beeldspraak, metaforen en vloeiende zinnen.

Kees en Jan leiden eigenlijk een heel simpel leven, maar toch is het heel interessant om dit boek te lezen. Dit komt voornamelijk doordat de schrijver het verhaal zo heeft gevormd dat het net lijkt alsof je persoonlijk bij alle gebeurtenissen aanwezig bent. Het is dan ook een boek dat je makkelijk en met plezier in één ruk kunt uitlezen.

Het grootste minpunt aan dit verhaal is eigenlijk dat het maar heel kort is, omdat het enkel uit Kees zijn perspectief verteld wordt. Hierdoor heb je aan het einde van het verhaal flink wat om over na te denken, want veel vragen blijven onbeantwoord. Deze roman is een aanrader voor iedereen die houdt van realistische, aangrijpende verhalen, waarin je jezelf makkelijk kunt verplaatsen.
De zee zien, Koos Meinderts. De Fontein, € 13,99 (15+)

Delen

Over de auteur

Lees meer over Amy in haar paspoort.

Bekijk alle artikelen van Amy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *