Recensie: Dingen die we zeker weten

Sterren 4.5

Liefhebbers van The fault in our stars en Paper towns opgelet: dit is het boek dat je in 2016 moet lezen. Jessi Kirby beschrijft in Dingen die we zeker weten de zoektocht van Quinn naar de ontvanger van het donorhart van haar overleden vriendje Trent. Wat begint als een onschuldig plan om hem een keer te zien, loopt uit op een ware verliefdheid op Colton, de ontvanger van het donorhart…

Het boek is heel eerlijk geschreven, Quinn doet zich niet beter voor dan ze is. Je leest dat ze weet dat ze fout bezig is, maar dat het verlangen om te weten groter is dan haar kracht om zichzelf tegen te houden om hem te gaan zoeken. Het is heel herkenbaar geschreven, want wie wordt er niet geprikkeld om iets te doen wat eigenlijk niet mag?!

Het boek laat je ook inzien hoe prachtig het is dat er donoren zijn die ervoor zorgen dat andere mensen kunnen overleven. Aan de andere kant laat het boek ook heel duidelijk zien dat het een moeilijk proces is en dat er heel veel haken en ogen aan een donatie zitten, niet alleen in praktisch en medisch opzicht, maar zeker ook op geestelijk gebied. Dit zet je aan het denken over het donorschap, al dringt het boek je niets op en is het ook niet met deze intentie geschreven. Dingen die we zeker weten is een geweldig verhaal voor iedereen die op zoek is naar een heerlijke roman met een serieuze ondertoon.
Dingen die we zeker weten, Jessi Kirby. Harper Collins (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *