Recensie: Faking it

Sterren 3.5

Op zoek naar een goed liefdesverhaal? Dan is Faking it een absolute aanrader. In het boek speelt Cade het vriendje van Max, maar zoals ook bij tegenspelers in de filmwereld vaak gebeurt, bloeit er echt iets op tussen Max en Cade. Het verhaal is goed geschreven omdat je tot ver over de helft van het boek denkt dat je wel weet hoe het gaat aflopen totdat je bij het laatste stuk komt, waar alles, maar dan ook alles, omslaat.

Wat het boek ook erg sterk maakt, is dat het een prachtig liefdesverhaal is waarin niet alles zo perfect is dat het ongeloofwaardig wordt. Het verhaal is realistisch en modern geschreven. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het taalgebruik van Max en Cade en het feit dat hun mobiele telefoons een grote rol spelen in het verhaal.

Centraal in het boek staat het ontdekken en accepteren van jezelf. Cade laat Max inzien dat anderen en zijzelf haar moeten accepteren om wie zij is en dit is zo prachtig en waar beschreven dat je spontaan verliefd wordt op Cade. Het enige minpunt van het boek is dat sommige details niet altijd kloppen. Zo raakt Cade bijvoorbeeld betrokken bij een vechtpartij waarbij hij verwondingen oploopt die de volgende dag plotsklaps verdwenen zijn. Het verhaal leest echter zo vlot dat je hier niet lang bij stilstaat. Kortom: een echte feelgood roman die heerlijk wegleest!
Faking it, Cora Carmack. Querido, € 15,- (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *