Recensie: Heksenkind

Sterren 3.5

Na het spannende avontuur dat Nikkie Zeevenslooten heeft beleefd in Koterije, probeert ze samen met Balthus in een gestolen luchtschip terug te keren naar huis. Nikkie was overweldigd door al het gevaar van de heksen, oftewel nornir, en ze wil dolgraag terug naar haar ouders. Helaas gaat dit niet gemakkelijk. Het luchtschip zet koers naar de Schaduwraad vol met gevaarlijke heksen en hun leider, de Patroon. Nikkie en Balthus weten te ontsnappen naar Keulen, waar ze worden achtervolgd door de Bezembrigade. Daarbij wordt Balthus erg ziek en leert Nikkie steeds meer over de heksenwereld waarin ze is beland. Nikkie moet vluchten voor haar leven, want ze krijgt het idee dat ze nergens meer veilig is…

Heksenkind is het tweede deel in een serie geschreven door Martijn Adelmund in samenwerking met illustrator Iris Compiet. Net als zijn voorganger, is Heksenkind een dun boekje dat je snel uitleest. De gebeurtenissen in het verhaal volgen elkaar snel op, zodat je met een razend tempo door dit boek heen bent. Dit boek bevat ook weer schitterende schetsen achterin dit boek, wat een mooie toevoeging geeft aan het verhaal.

Dit verhaal is een prima vervolg op Heksenwaan, alleen is het wel jammer dat het weer een dun boekje is. Gelukkig krijg je als lezer wel meer te weten over de heksenwereld en de maatschappij waarin de nornir leven, maar alsnog voelt dit boek te klein aan. Dit verhaal zit vol spanning en actie, alleen had de achtergrondinformatie over de nornir wat uitgebreider gekund. Dit boek is ideaal om even tussendoor te lezen, maar zou veel leuker zijn als het meer bladzijdes en informatie zou bevatten.
Heksenkind, Martijn Adelmund & Iris Compiet. Luitingh Sijthoff, €12,50 (13+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *