Recensie: De geestenjager – Het geheim

Sterren 4

Tom Wachter is al een paar maanden de leerling van de geestenjager. Samen beschermen ze het volk tegen duistere wezens, zoals geesten, heksen en boemannen. Op een dag komt Morgan, een oud-leerling van de geestenjager, langs. Hij heeft een brief die de geestenjager laat schrikken. Tom kan maar één regel lezen, maar die zin voorspelt weinig goeds. Wanneer de geestenjager en Tom naar een winterverblijf in Engelzerk gaan, komt Tom meer te weten over de geestenjager en oud-leerling Morgan. Daarnaast zijn er veel duistere monsters die Tom een erg zware winter zullen bezorgen…

Het geheim is alweer het derde deel van De geestenjager-serie. Tom is al aardig op weg met zijn opleiding tot geestenjager, maar moet nog veel leren. In de winter gaat de meester met zijn leerling naar Engelzerk, een koud oord waar onder andere een heks leeft die dankzij de geestenjager ongevaarlijk is. Tom leert beetje bij beetje het verleden van de geestenjager kennen en daarnaast begint hij andere personages ook steeds beter te begrijpen. De serie wordt steeds levendiger en gedetailleerder. Joseph Delaney schrijft weer vlot en daardoor hoef je nauwelijks moeite te doen om door het boek heen te komen.

De titel van het boek past goed bij het verhaal. Dit deel barst van de geheimen, verrassende elementen en spanning. Je kunt dit boek beter niet lezen voor het slapengaan, want dan kan het je nachtmerries bezorgen! Het geheim is griezelig, mysterieus en weer net zo leuk als de vorige delen. Je merkt wel dat het verhaal een beetje van hetzelfde is, de ene spannende gebeurtenis volgt de andere op, maar dat maakt de serie aan de andere kant zeer vermakelijk. Ook belooft dit verhaal veel goeds voor de vervolgdelen, waarop je haast niet kunt wachten na het lezen van de laatste pagina.
De Geestenjager: Het geheim, Joseph Delaney. De Fontein, €13,50 (12+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *