Recensie: Het zwaard van het noorden

Sterren 4

Het zwaard van het noorden is het tweede boek van Luke Scull en het vervolg op De donkere broederschap. Nadat de stad Dorminia door de Witte Dame is bevrijd uit de handen van de alleenheerser Salazar, is het maar de vraag of de inwoners van Dorminia nu wel echt beter af zijn nu de heerseres van Thelessa er de dienst uitmaakt. Zo heeft de Witte Dame ervoor gezorgd dat Cole, degene die Salazar heeft vermoord, spoorloos verdwenen is. Daarnaast heeft de halfmagiër Eremul, die ook in Dorminia woont, er lucht van gekregen dat de rebellen in Dorminia iets te maken hebben met het onsterfelijke Schemervolk. Eremul stuurt Sasha en haar zus Ambryl naar de Witte Dame toe om haar dit te vertellen. Voor Sasha is het maar een moeilijke reis, omdat zij denkt dat haar goede vriend Cole dood is en omdat zij kampt met een hashka, een soort drugsverslaving. Ambryl gaat daarentegen met een heel ander plan naar De Witte Dame.

Tegelijkertijd is Kayne met zijn goede vriend Jerek op weg naar het noorden. Sinds Kayne namelijk heeft gehoord dat zijn vrouw Mhaira nog in leven is, heeft hij nog maar een doel: haar terugvinden. Zoals bijna met elke reis staat Jerek aan zijn zijde, maar het lijkt erop dat zelfs de beste vrienden geheimen voor elkaar kunnen hebben.

In het begin van het boek is het weer een beetje zoeken. Net zoals in het eerste deel zijn er verschillende verhaallijnen en bovendien bevat dit deel flashbacks. Het mooie aan het tweede deel is dat je nog beter leest hoe de verhalen verband houden met elkaar. Helaas is het einde wel een beetje abrupt, maar als je al fan was van het eerste boek, dan zal dit tweede deel je zeker niet tegenvallen.
Het zwaard van het noorden, Luke Scull. Boekerij, € 22,99 (15+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *