Recensie: Ik denk dat dit het einde is

Sterren 3.5

Lotte ontmoet de dakloze Maas in een verlaten gebouw. Wanneer hij haar dierbare medaillon te pakken krijgt, doet ze er alles aan om hem weer terug te krijgen. Ondertussen is ze ook nog verliefd op Thomas, maar is hij wel zo leuk als ze denkt?

Maas leeft op straat, maar wil dat eigenlijk niet. Als hij Bodil ontmoet in een club wil hij alles van haar weten, maar zijn eigen identiteit houdt hij geheim. Hoe kan hij haar ooit over De Dag vertellen?

De verhalen van Maas en Lotte wisselen elkaar steeds af, waardoor je over beide hoofdpersonen veel te weten komt. Ik had eerder al andere boeken van Maren Stoffels gelezen, maar ik moest een beetje wennen aan Ik denk dat dit het einde is. Zo worden in het boek heftige onderwerpen behandeld: zwervers, drank, drugs, seks en prostitutie. Over alle onderwerpen werd erg realistisch geschreven, maar soms vond ik het te veel van alles. Hierdoor werd het boek minder geloofwaardig.

Omdat je als lezer op sommige punten meer weet dan Maas of Lotte, is het verhaal wel erg spannend. Dat blijft zo tot het eind en zelfs na de laatste pagina vraag je je af hoe het afloopt met Maas en Lotte…
Ik denk dat dit het einde is, Maren Stoffels. Leopold, € 12,99 (14+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *