Recensie: Nodig

Sterren 4.5

Welkom bij NODIG
Willen: een verlangen om iets te bezitten of te doen; een wens.
Nodig hebben: iets essentieels wat vereist is, omdat je er niet zonder kunt leven.
Wat heb jij nodig?

Wat heb jij nodig? Deze vraag stelt het nieuwe sociale medium aan de leerlingen van een middelbare school. Hun verzoek wordt ingewilligd na het voltooien van een schijnbaar eenvoudige taak. Iedereen lijkt wel iets nodig te hebben: concertkaartjes, een week extra kerstvakantie. Ook Kaylee heeft iets nodig: een nier voor haar zieke broer. Ze denkt niet dat NODIG haar kan helpen, maar ze heeft niets te verliezen.

Ik vond het idee van het sociale medium NODIG erg origineel. De taken die de leerlingen moeten uitvoeren om wat ze nodig hebben te bemachtigen, worden steeds moeilijker en gevaarlijker. Dat zorgt ervoor dat het verhaal continu spannend blijft. De grote vraag in het boek is wie NODIG heeft opgericht en daar kom je stukje bij beetje achter. Een minpuntje vind ik de vele personages waaruit het verhaal verteld wordt, dit werkt soms wat verwarrend.

Maar al met al vind ik Nodig erg leuk en spannend. Als je De Test-trilogie van Joelle Charbonneau verslonden hebt, dan vind je dit boek vast ook erg goed!
Nodig, Joelle Charbonneau. Karakter Uitgevers, € 19,95 (14+)

Delen

1 reactie

  1. Danielle

    Superspannend boek, inderdaad wat verwarrend dat elk hoofdstuk vanuit een ander persoon wordt verteld en je soms 2 hoofdstukken moet wachten om erachter te komen hoe iets verder loopt. Maar dit is wel goed voor de spanning en zorgt er ook voor dat het boek zo uit is! Ik vond persoonlijk het einde wat afgeraffeld….maar dit boek is zeker een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *