Recensie: Remington

Sterren 1

Hoe zou jij het vinden om dagen achter elkaar met een vader waar je niet zo’n goede band mee hebt in een auto te zitten? Waarschijnlijk kijk je daar niet echt naar uit. De zoon in dit verhaal leert door de reis zijn vader echter steeds beter kennen. Als lezer volg je de gezamenlijke reis van vader en zoon door Duitsland, Groningen en Friesland. Aan het begin van het verhaal krijg je al te weten dat dit de laatste reis van de vader is. Hij zal gedurende het boek overlijden.

Het boek is een ingewikkeld stukje literatuur. Zo staan heel veel dingen niet letterlijk vermeld, maar moet je als lezer zelf je conclusies trekken. Het boek is hierdoor vrij lastig te lezen en hier en daar saai en lang, omdat er weinig afwisseling in zit. De vader blijft vertellen over wat er is gebeurd, de zoon heeft ook zijn eigen herinneringen en zo blijven ze maar doorrijden.

Wat wel een goed punt is aan het boek is dat het einde verrassend is. Als lezer denk je al precies te weten wat er gaat gebeuren, maar niets is minder waar. Ik zou het boek niet gelijk als een YA-boek bestempelen omdat het boek niet heel gemakkelijk wegleest en omdat er weinig dingen in zitten waarin een jongere zich kan herkennen. Er zijn weinig raakvlakken met het dagelijks leven van de gemiddelde jongere, maar het staat vast wel goed op je leeslijst.
Remington, Bert Natter. Thomas Rap, € 18,90 (17+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *