Recensie: Sir Lancelot en de robotten

Sterren 3

Dit verhaal speelt zich af in de middeleeuwen, de tijd waarin Robin Hood nog een gewone schildknaap was. Robin is de schildknaap van Sir Lancelot, die ooit een ridder van de Ronde Tafel was. Om geld te verdienen, doet Sir Lancelot mee aan toernooien. Tot op een dag een mysterieuze zwarte ridder hem van zijn paard bliksemt en hij op het randje van de dood zweeft. Robin trekt samen met de oude en blinde tovenaar Merlijn op onderzoek uit om uit te vinden wie de zwarte ridder is. Wat ze ontdekken, tart alle verbeelding, het zijn namelijk robotten…

Sir Lancelot en de robotten speelt zich af in de middeleeuwen. In het verhaal komen allerlei historische figuren uit verschillende periodes voorbij, zoals Koning Arthur, Willem Tell en Jean d’Arc. Deze historische figuren leven in een wereld met uitvindingen uit de 20ste eeuw. Daardoor krijg je een gek, maar ook een spannend verhaal.

Na het lezen van Sir Lancelot en de robotten had ik het gevoel dat dit boek geen echt Young Adult-boek is, maar meer een kinderboek. Dit doet zeker niet af aan het verhaal. Het is een leuk boek om lekker door te lezen, maar je gaat er niet echt voor zitten. De combinatie van de verschillende historische figuren vind ik een leuk idee, maar het is en blijft een ridderverhaal, en daar moet je van houden. Ik denk dat dit verhaal zeker spannend zal zijn voor kinderen, maar ik vond het wat voorspelbaar.
Sir Lancelot en de robotten, Bavo Dhooge. Manteau, € 12,99 (12+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *