Recensie: Zodiak: het 13e huis

Sterren 5

Rho is zestien als ze wordt aangewezen als de nieuwe leider van haar planeet, Kreeft. Ze ontdekt dat Ophiuchus, de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende, is teruggekeerd en wraak wil nemen op het Zodiak-sterrenstelsel. Alle twaalf huizen zijn in gevaar. Rho probeert de huizen te overtuigen van het bestaan van Ophiuchus en de noodzaak om samen te werken. Maar hoe kan Rho ze overtuigen, als iedereen denkt dat Ophiuchus maar een sprookjesfiguur is?

Dit boek speelt zich af in een totaal andere wereld dan die van ons. In het begin moet je daar even inkomen. Maar als je eenmaal gewend bent geraakt aan de nieuwe begrippen, zoals astralator en psynergie en je het Zodiak-sterrenstelsel beter leert kennen, kun je niet meer stoppen met lezen. Gebeurtenissen volgen elkaar op met de snelheid van het licht en de spanning zit er continu in. Romina Russell heeft een unieke wereld geschept waar je meer en meer over wilt weten. Alles is duidelijk beschreven, maar blijft toch mysterieus.

Ik vond dit boek met één woord geweldig. Het verhaal bleef me steeds opnieuw verbazen en het was op geen enkel moment saai of eentonig. Het enige minpunt is dat het tweede deel nog niet is uitgekomen en mijn vragen daardoor nog een tijd onbeantwoord zullen blijven.
Zodiak: Het 13de huis, Romina Russel. Karakter Uitgevers, € 19,95 (13+)

Delen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *